Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

„ A kegyelem olyan, mint a kenyér…” – adventi készületek iskolánkban

„ A kegyelem olyan, mint a kenyér, csak érte kell nyúlni.” – mondta egy hetedikes kislány az egyik adventi hittanóránk végén. Örömmel töltött el, hogy megosztotta velünk zárszóként a gondolatát, hiszen egy gyermeki ráhagyatkozást tükröz a gondviselő Szeretetre, amely adventi hittanóráink egyik alapmotívuma volt. Felső tagozatban órai keretek között, olyan módszeres foglalkozások zajlottak - tananyaghoz is kötődően – amelyek élményt nyújtva gazdagították Megváltónk, Jézus Krisztus születésének ünnepére való lelki előkészületüket. Közösen ünnepelték az adventi gyertyák meggyújtását, amelyre ünnepi énekkel és verssel ,  egyházi felekezetenként készültek  a gyerekek. Alsó tagozatban az adventi gyertyagyújtás mellett a Szentcsalád – járás népszokással színesítettük előkészületünket, amelybe belenőve - hagyományteremtésként - iskolánk egyik színfoltjaként  kívánjuk  megőrizni. Osztálymisék keretében Kiss Tibor iskolalelkész adta át építő gondolatait a gyerekeknek. Tanulóink szeretettel és örömmel kapcsolódtak be a városi ünnepek forgatagába is.

Az első adventi gyertyagyújtáson iskolánk diákjai jeleskedhettek ünnepi műsorukkal, illetve egy betlehemes játékkal köszöntötték a Szent Anna templomban a hivatal dolgozóit, amelyet Szekeres József polgármester úr is megtisztelt jelenlétével.

Ezekkel a sorokkal és képekkel is kívánnak iskolánk diákjai kegyelmekben gazdag, áldott békés karácsonyi ünnepeket minden kedves olvasónknak!

 

Lakatos Marianna