Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Állatok világnapja

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

                                                           (Antoine de Saint-Exupéry)

 

Nem mindennapi élményben volt részük a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola felső tagozatos diákjainak  2019. október 18-án péntek délután.

Az állatok világnapja alkalmából egy különleges „állati bemutatót „tartott Révész György, a Nyíregyházai Állatpark munkatársa. A gyerekek először csak a kék-sárga arapapagájt és a harris hawk fajtájú ragadozómadarat láthatták. Kíváncsian kérdezősködtek, hogy még milyen állatokra számíthatnak, ami persze titokban maradt.

 A papagáj bemutatóban különféle vicces, ugyanakkor bonyolult feladatokat végeztek el a madarak, Révész úr sokat mesélt az arapapagáj tulajdonságairól, testfelépítéséről. A kitűnő tanulók közül két gyermek még a karján is tarthatta az okos papagájt.

Aztán interaktív bátorságpróbák következtek, ahol a bátor jelentkezők tapintás, majd szaglás útján fedezték fel a tigris pitont és a vadászgörényt. A ragadozómadár gyors repülés bemutatót tartott a tanulók feje felett.

Az állatok boldogabbá teszik életünket, azt hiszem sikerült felhívni a figyelmet az állatok és emberek közötti együttélés fontosságára, a barátságra, ami jobbá teheti még a kedvünket is.

Október 4.  nemcsak az Állatok Világnapja, hanem Assisi Szent Ferenc halálának emléknapja is, mellyel tisztelgünk az állatok védőszentje előtt. „ Aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.”

Judikné Lukács Enikő szervező tanár