Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

"Asszonyunk Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk !"

2021-ben először, Nyírtelekről is elindult az imaszalag Csíksomlyóra. A Mária út első állomása Máriapócs , amely összekapcsolja a Mária -kegyhelyeket s a kulturális /történelmi értékek mentén összeköttetést teremt Máriapócs és Csíksomlyó között. A "stafétás" zarándoklat indulására a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola diákjainak imaszándékát Toma Miranda és Simon Hédi 4.évfolyamos tanulók kíséretében vittem el a Kegytemplomba.
Molnár Levente művész úr énekével és Orosz István atya áldásával indult a biciklis -és gyalogos zarándokcsoport , akik a szalagokra írt imaszándékokat az Erdélyi Mária Út Egyesület segítségével eljuttatják a csíksomlyói kegyhelyre.
A járványügyi helyzet miatt, a csíksomlyói búcsún idén nem tudunk részt venni a Nyeregben, éppen ezért az imaszándékok kegyhelyre való eljuttatása által fejezhetjük ki a Szűzanya tiszteletében és az imában való egységünket.
Nagyon várjuk már , hogy személyesen is újra ott lehessünk Csíksomlyón !  A nyertes Határtalanul pályázatunk kapcsán remélhetőleg nemsokára teljesül az álmunk!