Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Egyházmegyei gyermeknap Harangodon

Egyházmegyei gyermeknapon vettek részt iskolánk tanulói Harangodon május 14-én szombaton. Egész napos programmal várták a szervezők az általános iskolás korú gyermekeket a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből. A 16. alkalommal szervezett rendezvényt Tóth László plébános egyházmegyei hitoktatási referens nyitotta meg üdvözlő szavaival és a gyermekek közös reggeli imájával.

 A lelkesítő szavak után ügyességi vetélkedőn indultak a csoportok, ahol bibliai ismereteikről is számot adhattak. Ezt követően a rendőrség kutyás bemutatóját tekinthették meg, majd szabadon választhattak számos kézműves tevékenység között. Az élményekben gazdag napot szentmisén való részvétellel zárhatták a gyerekek, amelyet Németh István káplán atya celebrált az ajaki gyermekkórus ifjúsági zenei kíséretével.

István atya a beszédében felhívta a gyermekek figyelmét egy „varázszóra”, amelyet ha kimondanak otthon legtöbb kérésük teljesül: „anya”. Biztosak lehetünk, hogy égi édesanyánk, Mária , Jézus édesanyja ugyanígy figyel kéréseinkre, ha hozzá fordulunk -mondta István atya. A gyerekek egy ígéretet tettek közösen, hogy ők is igyekeznek hasonlóvá válni Máriához, hogy „igenjeikkel” napi feladataikra önmaguk és mások javára válhassanak.

 

Köszönet és gratuláció illeti a szervezőket, hogy a debreceni, kisvárdai és a nyíregyházi ifi hittanosok, a nagykállói rendészeti szakgimnázium tanulói, valamint a nyíregyházi cserkészek részvételével egy közösségé igyekszik formálni az őket követő felnövekvő korosztályokat.

Lakatos Marianna

hittanár