Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Újévi Teremlabdarúgó torna : U 15 –leány csapat

 

Az új esztendő első hetét egy remek hangulatú futball tornával kezdte U-15-s leány  csapatunk Újfehértón. A tornán hat csapat vett részt, néhány csapattal a megyei bajnokságban már játszhattunk, kivéve Cigánd csapatát, velük először találkoztunk. Tíz órakor került sor a megnyitóra, ahol köszöntőt mondott Vinkler József a torna elnöke, emellett a játékvezetők ismertették a szabályokat a játékosokkal.

Tíz óra után nem sokkal került sor az első mérkőzésünkre, Nagyecsed csapata ellen. Csapatunk taktikája leginkább a védekezésre és a támadó szögletrúgás hatékonyságára volt kiélezve ezen a tornán. A lányok nagyon jól kezdték a mérkőzést minden erejükkel törekedtek a fegyelmezettségre és koncentrációjuk is helyén volt. Mentális fejlődésüket igazolja, hogy kapott gól után, hátrányból egyenlítettek egy támadószöglettel, a szögletet Mocsár Krisztina végezte, a labdával pedig Bátori Orsolya lepte meg az ellenfél hálóőrét, ezzel az eredmény 1-1 lett.

Nagyecsed után, Mátészalka csapatával mérhettük össze erőinket, akik a bajnokságban dobogós helyen állnak. Az előző mérkőzéshez hasonlóan nagyon jól védekeztek a lányok, jó iramú kiélezett mérkőzés alakult ki, ellenfelünk a 18-19. percben lepett meg minket két góllal. Sajnos innen már nem volt elég időnk a szépítésre vagy egyenlítésre, ugyanis a játékidő 1x20 perc volt a tornán.

A soron következő mérkőzésünket a házi gazda Újfehértó csapata ellen kezdhettük meg kora délután. Az előző mérkőzések tükrében minden a helyén volt védekezés terén, egy apróbb figyelmetlenség miatt csapatunk szintén az utolsó pár percben egy gólos hátrányba került.

A következő felvonásban Fehérgyarmat csapata ellen léptünk pályára, a torna legizgalmasabb és legtartalmasabb mérkőzése volt. A lányok meglepően harciasabb modorral léptek fel, talán ezen a mérkőzésen voltak a leglelkesebbek és a legharciasabbak, figyelmük egy percet sem lankadt. Ellenfelük nem tudott gólt szerezni. A játék vége előtt 2 perccel büntető rúgást ítélt ellenünk a bíró, viszont Boros Annabella bravúrosan hárította a bal hosszú sarokba helyezett labdát. Az eredmény így 0:0 maradt.

Az utolsó mérkőzésünkre három óra magasságában került sor. Csapatunk eddig még nem találkozott a Cigánd gárdájával, megleptek minket két góllal, így az eredmény 2:0 lett. Szimpatikus és sportszerű csapattal találkozhattunk.

Összességében a lányok nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Hasznunkra volt a tornán való részvétel, visszaigazolást kaphattam az eddigi munkáról, elégedett voltam velük. Tudunk védekezni, ami egy csapatban az alapok első lépcsőfoka, innen már a későbbiekben a hatékonyabb támadásvezetés és befejezés lesz a cél. A fejlődés csapat szinten és egyéni szinten is visszatükröződött.

Ötödik helyen végeztünk. Emellett egy különdíjjal is gazdagodtunk.

Eredményeink:

NYSE-Nagyecsed: 1-1 Gól: Bátori Orsolya 
NYSE-Mátészalka: 0:2 
NYSE-Újfehértó: 0:1
NYSE-Fehérgyarmat 0:0 
NYSE-Cigánd: 0:2

Résztvevő csapatok:

NYSE
Mátészalkai MTK 
Cigánd SE 
Nagyecsed SE 
Újfehértó SK 
Fehérgyarmat FC

Hudák Karolina
   utánpótlásedző