Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Karácsonyi műsor a felső tagozaton

„Újra eljött hozzánk Szentkarácsony napja,
Örüljön mindenki ki e földet lakja. Megszületett Krisztus kárhozattól megment.”

 

Nyírteleken, a Szent Anna Katolikus Általános Iskola felsős diákjai december 19-én délelőtt meghitt hangulatban köszöntötték  a kis Jézus születését. Intézményünk  5. évfolyamos tanulóinak előadásával készíthettük fel szívünket a szeretet ünnepére. A versek, a betlehemes játék és az angyali tánc közben szívet melengető gondolatok ébredtek bennünk.

„Karácsonykor legyen végre
minden szívben öröm s béke!
Egymás kezét megszorítva
ne gondoljunk bajra, búra! 
Nézzünk a szép fenyőfára, 
illatozó sok szép ágra!
Gyújtsunk gyertyát, énekeljünk,
csak a szépre emlékezzünk!”

 

A műsort szerkesztette , a gyerekeket felkészítette :

 Judikné Lukács Enikő és Serly Anikó tanárnő, akik nagy elismerést érdemelnek a műsor „színpadra álmodásáért”.

 

A díszlet Szilvássy Klára tanárnő munkáját dicséri  , a hangosításban Kóder Tamás rendszergazda segédkezett. Köszönet illeti a diákokat a lelkiismeretes felkészülésért !

 

„ A kegyelem olyan, mint a kenyér…” – adventi készületek iskolánkban

„ A kegyelem olyan, mint a kenyér, csak érte kell nyúlni.” – mondta egy hetedikes kislány az egyik adventi hittanóránk végén. Örömmel töltött el, hogy megosztotta velünk zárszóként a gondolatát, hiszen egy gyermeki ráhagyatkozást tükröz a gondviselő Szeretetre, amely adventi hittanóráink egyik alapmotívuma volt. Felső tagozatban órai keretek között, olyan módszeres foglalkozások zajlottak - tananyaghoz is kötődően – amelyek élményt nyújtva gazdagították Megváltónk, Jézus Krisztus születésének ünnepére való lelki előkészületüket. Közösen ünnepelték az adventi gyertyák meggyújtását, amelyre ünnepi énekkel és verssel ,  egyházi felekezetenként készültek  a gyerekek. Alsó tagozatban az adventi gyertyagyújtás mellett a Szentcsalád – járás népszokással színesítettük előkészületünket, amelybe belenőve - hagyományteremtésként - iskolánk egyik színfoltjaként  kívánjuk  megőrizni. Osztálymisék keretében Kiss Tibor iskolalelkész adta át építő gondolatait a gyerekeknek. Tanulóink szeretettel és örömmel kapcsolódtak be a városi ünnepek forgatagába is.

Az első adventi gyertyagyújtáson iskolánk diákjai jeleskedhettek ünnepi műsorukkal, illetve egy betlehemes játékkal köszöntötték a Szent Anna templomban a hivatal dolgozóit, amelyet Szekeres József polgármester úr is megtisztelt jelenlétével.

Ezekkel a sorokkal és képekkel is kívánnak iskolánk diákjai kegyelmekben gazdag, áldott békés karácsonyi ünnepeket minden kedves olvasónknak!

 

Lakatos Marianna

"Betlehemi csillag szelid fénye mellett ma az égen és a földön angyalok lebegnek. .. "

Többéves hagyományt ápolva, a Szent Anna Katolikus Általános Iskola harmadik évfolyamos diákjai karácsonyi műsort adtak elő a Civil Centrum Nyírtelek dolgozói , foglalkoztatottjai számára . Az idézetet szabadon folytatva : a kis "hírnökök " békességet , boldogságot vittek a " földi vándoroknak ". Köszönet a felkészítő munkáért Mértenné Orosz Andrea és Dankó Mihályné tanítónőknek. Nagy Edit szülőnek pedig a gyönyörű jelmezekért jár elismerés.