Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Aranyfonál mese- és prózamondó verseny

 

 

  1. április 12-én, Geszteréden, a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola által meghirdetett egyházmegyei Aranyfonál mese- és prózamondó versenyen vett részt iskolánk 10 tanulója.

Csonka Boglárka 1. b

Szalanics Tibor 1. a

Lubiczki Barbara 3. a

Bodnár Kristóf 3. b

Csernyik Noémi 4. a

Szőllősi Petra 4. b

Benő Kristóf 5. a

Markovits Milán 5. b

Ádám Evelin 7. b

Boros Annabella 8. b

 A színvonalas, kellemes hangulatú versenyen szebbnél szebb meséket és prózákat hallgattunk gyönyörű előadásokban. Tanulóink szépen teljesítettek.

Eredményeink:

  1. helyezett: Benő Kristóf 5. a. Felkészítő tanára Serly Anikó.
    Különdíjas lett: Szalanics Tibor 1. a. Felkészítette Szakolczainé Kandala Gabriella.
    Gratulálunk minden résztvevőnek!

Köszönjük a házigazdák szervezését, kedves vendéglátásukat.

 

Serly Anikó
magyartanár

 

AMV 2019

Az Alapműveleti Matematikaverseny célja: a tanulók számolási és kalkulációs képességének mérése és a tanulók tudásának összevetése.
2019 januárjában szerveztük meg az iskolai fordulót a felső tagozatosok számára. A legeredményesebben szereplő diákokat neveztük be a területi fordulóra. A 2019. április 3-án a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében megrendezett eseményen az 5. évfolyamot Sárosi Panna, a hatodikat Illés Beatrix, a nyolcadikat pedig Bondár Zsófia képviselte. Az igencsak alapos és biztos matematikai tudást igénylő feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésükre.

Tanulóink nagyon eredményesen szerepeltek, mindhárman tárgyjutalommal tértek haza:
Sárosi Panna I. helyezést ért el,
Illés Beatrix III. lett,
Bondár Zsófia pedig a V. helyen végzett saját évfolyamán belül.
Felkészítő tanárok: Szabóné Lukács Éva és Mokánszkiné Péter Adrien

Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Országos döntőn matematikából

Az idei tanévben immár 19. alkalommal rendezte meg a Páduai Szent Antal Általános Iskola Piliscsabán a Katolikus iskolák Dugonics András matematika versenyének az országos döntőjét. Az hogy kik az ország legjobb kis matematikusai, két előzetes forduló sikeres és ügyes feladatmegoldása után derült ki.
Az iskolánkból Bondár Zsófia 8. évfolyamos tanuló bekerült a legjobbak közé, így részt vett a Piliscsabai országos döntőn, ahol az előkelő 7. helyezést érte el.

Zsófinak az idei év sikerekben gazdag volt, hisz a megyei szintű matematika versenyeken is sikert sikerre halmozott:
Gárdonyi matematikaverseny 1. hely
Kenguru matematikaverseny 2. hely
Zrínyi matematikaverseny 3. hely

Az elért eredményeihez szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Szabóné Lukács Éva
felkészítő tanár

Kenguru matematikaverseny eredményei

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen már évek óta rendszeresen részt vesznek iskolánk tanulói. A verseny teszt jellegű, logikai tudásra épülő feladatokból áll.

Eredmények megyei szinten:
2. helyezett: Bondár Zsófia 8.a (felkészítő: Szabóné Lukács Éva)
7. helyezett: Illés Beatrix 6.a (felkészítő: Szabóné Lukács Éva)
9. helyezett: Benke Ernő 4.o (felkészítő: Kiss Erika)

Az elért eredményekhez gratulálunk!

Szabóné Lukács Éva
szervező tanár

Iskolába hívogató

Utolsó iskolába hívogató

„Ma van Húsvét napja, másod éjszakája, jól tudjátok
kinek első napján Jézus feltámadván dicsőséggel.” (népdal)

 

Húsvét jegyében utoljára találkozhattunk a leendő első osztályosokkal az idei tanévben még óvodásokként, ám szeptembertől már iskolásokként várjuk vissza őket.

Most megismerkedhettek nem csak az iskolával, hanem jövőbeli tantermükbe vártuk a kis nebulókat, hogy ezzel is közelebb hozzuk őket az iskolai élethez, nagyobb kedvet csináljunk nekik, bár a lelkesedésben nincs hiány, már mindannyian nagyon szeretnének iskolások lenni.

A foglalkozást Mariann tanító néni (római katolikus hitoktató) nyitotta, képekben jelenítve meg a kereszténység legnagyobb ünnepét, a Húsvétot. Az ő megnyitóját a mostani elsősökkel közös éneklés zárta, mely a Feltámadás öröméről szólt.

Húsvéthoz több népszokás is kapcsolódik. Ennek felelevenítésével, közös mondóka eljátszásával, és lelkes énekléssel mi is közelebb hoztuk az ehhez kapcsolódó jelképeket, majd természetesen a kézműves foglalkozás sem maradhatott el, melyben közösen tevékenykedett gyerek, szülő, tanító.

Színesebbnél színesebb tojások, húsvéti nyuszik születtek, miközben húsvéti dalokat, mondókákat, meséket hallgattak a gyerekek. Jó hangulatban most sem volt hiány, szinte észre sem vettük, milyen hamar elrepült az idő.

Szeretettel várjuk vissza iskolánkba szeptembertől a most még nagycsoportos ovisokat: Anna néni, Katika néni, Mariann néni, Erika néni

Forgalmirend változás a 38. sz. főúton

Következő szakaszához érkezett a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő út megvalósítása: a 338. – 38. sz. főutak találkozásánál megkezdődik a körforgalmú csomópont kialakítása. A munkálatok miatt 2019. április 8-tól a 38. sz. főút 35. km szelvényének környezetében jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom. Az ideiglenes forgalmi rend a kivitelezési munkák befejezéséig, várhatóan 2019 novemberéig áll fenn.

A beruházás ütemterv szerint halad, a munkaterület egyéb szakaszain jelenleg a vasúti keresztezést biztosító híd építése zajlik a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vasútvonal felett, illetve pályaszerkezet építési munkákat végez a kivitelező.

Kérjük az arra közlekedők türelmét, fokozott figyelmét, és a forgalomkorlátozás betartását.

„E máig vándoroltam”

„E máig vándoroltam” címmel mutatta be műsorát Kazár Ticiána és a Tamás Kombó a Filharmónia Magyarország ifjúsági bérlete keretében. Ebben a tanévben harmadik alkalommal voltunk a Kodály Zoltán Általános Iskolában bérletes hangversenyen. Az előadáson magyar, és külföldi nemzetek népdalaiból hallhattunk válogatást. Felcsendült a legismertebb magyar népdal az „A csitári hegyek alatt …” dallama is, és együtt énekelhettük a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű dalt az előadóval.

Nagyszerű élménnyel gazdagodtunk a bérletes előadásokon.

Szabóné Lukács Éva
szervező tanár

 

Leánykosárlabda eredmény

 

A Szent Anna Katolikus Általános Iskola III. korcsoportos leány kosárlabdázói 2019 március 27-én Nyíregyházán az NYKS edzésközpontban rendezett megyei kosárlabda diákolimpián vettek részt.

Az Apáczai Csere János Ált. iskolát legyőzve megnyerték a diákolimpiát. Jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az országos elődöntőn, mely később kerül megrendezésre.

Edző: Miklósné Kinyik Éva

Rajzversenyben jeleskedtünk

Gerzánics Demeter 2. osztályos tanuló a Nemzetstratégiai Kutatóintézet „Magyar zászló és címer” elnevezésű rajzpályázatán a különdíjat hozta el a Parlamentről készített rajzával. Ez azért is kiemelkedő teljesítmény, mert ez egy nemzetközi verseny volt, melyen a Magyarországon és a határon túl élő magyar gyerekek mérték össze képességeiket. Demeter értékes könyvjutalomban részesült, nagy dicséret neki.