Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

„Ismerd meg a Szentírást!” - III. Egyházmegyei tehetségmutató verseny eredményhirdetése

Az idei tanévben rendhagyó módon bonyolította le intézményünk az „Ismerd meg a Szentírást!” - III. Egyházmegyei tehetségmutató versenyt. A versenyre nevező tanulók két pályaművet küldtek be korcsoportjaikban a Zsoltárok jegyében. Az egyik pályamű egy szabadon választott memoriter a Zsoltárokból, a másik egy kézzel írott fogalmazás a kiírás szerinti meghatározott témában. A memoriterek előadásáról videófelvétel készült, így a díjazottak előadásai és fogalmazásai elektronikus formában hamarosan megtekinthetők lesznek. A résztvevő intézményeket értesítjük az eredményekről, és a díjak átadásáról.

Korcsoportonként a verseny díjazottjai:

3-4. osztályos korcsoport

 1. hely: Kutasi Bence Bálint (Szent Anna Általános Iskola, Geszteréd)
 2. hely: Gál Lilián (Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Debrecen)
 • hely: Boros Vivien (Szent Anna Katolikus Altalános Iskola, Nyírtelek)

Különdíj:

 • Tóth Kata (Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza),
 • Szabó Barnabás (Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza);
 • Takács Klaudia (Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde)

A szakmai zsűri tagjai: Némethné Székely Julianna EKIF tanfelügyeleti főigazgató – zsűri elnöke; Tóthné Kolocsán Ildikó tanító/hittanár (Szent Imre Kat. Gimn, Ált. Isk., Koll., Óvoda és AMI); Nagyné Sipos Valéria tanító (Szent Anna Kat. Ált. Isk.)

 

5-6. osztályos korcsoport

 1. hely: Jámbor Lola Gerda (Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Szerencs)
 2. hely: Varga Lili (Szent Anna Általános Iskola, Geszteréd)
 • hely: Tóth Levente (Szent Anna Katolikus Altalános Iskola, Nyírtelek)

Különdíj:

 • Lakatos Fruzsina (Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Nyírbátor),
 • Molnár Vivien (Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Nyírbátor);
 • Hosszú Viktória (Fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola)

A szakmai zsűri tagjai: Németh István káplán - zsűri elnöke; Serly Anikó tanár (Szent Anna Kat. Ált. Isk.); Dankó Mihályné tanító (Szent Anna Kat. Ált. Isk.)

7-8. osztályos korcsoport

 1. hely: Göncz Leonóra (Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Kisvárda)
 2. hely: Virga Eszter (Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde)
 • hely: Molnár Máté István (Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde)

Különdíj:

 • Jakabóczki Csenge, „a helyi forrás felé gyalogló zarándok”E. (Szent Anna Katolikus Általános Iskola, Geszteréd);
 • Krasznai Milán (Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Nyírbátor),
 • Terdik Dina (Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Nyírbátor);
 • Szabó Tamás (Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Szerencs);
 • Háda Hanna (Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Kisvárda)

A szakmai zsűri tagjai: Gánicz Endre esperes, teológiai tanár - zsűri elnöke;

Gerhes József hittanár, koordinátor; Baltighné Kozma Marianna tanár (Szent Anna Kat. Ált. Isk.)

A díjak korcsoportonként:

 1. díj: 50.000 Ft
 2. díj: 30.000 Ft

III. díj: 20.000 Ft

A különdíj 5.000 Ft értékű könyvutalvány

Köszönet és elismerés illett minden résztvevő diákot és felkészítő tanárt, különös tekintettel a járványügyi helyzetre, amely akadályokat gördíthetett a felkészülés folyamatába. Gánicz Endre esperes atya biztató szavait idézve: „Aki elindult, az már győztes, mert az Isten szavával foglalkozott.”

A díjakat és az emléklapokat az intézményvezetők 2021. december 08-án tartandó Szent Anna Katolikus Általános Iskola épület átadó ünnepsége után vehetik át.

Versenyszervezők:

Kiss Tibor c. kanonok, plébános, iskolalelkész

Lakatos Marianna hittanár

KIP-es órák a mentorok előtt

KIP -Komplex Instrukciós Program : egy olyan speciális kooperatítv tanulási eljárás, amely különböző képességű és teljesítményű gyerekek hatékony együttnevelését tűzte ki célul. Intézményünk innovatív pedagógusai elsajátították a módszert és 2021.11. 22-én a mentorok előtt mutatták be , hogyan alkalmazzák ezt az élményalapú oktatási formát saját tanítási óráikon .Elismerésem minden "kipes" pedagógusnak a felkészülésért , valamint a tanulóknak az aktív és eredményes órai munkáért!

Iskolába hívogató foglalkozás Szent Márton havában

Meskete " mese-és prózamondó verseny eredménye

A Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium "MESKETE" Mese - és prózamondó versenyén I. helyezést ért el Benő Kristóf 8.a osztályos tanulónk / felkészítő tanár : Baltighné Kozma Marianna/ Különdíjas lett Dakó Dávid 7.a osztályos tanulónk / felkészítő tanár Serly Anikó/.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak ehhez a rendkívüli eredményhez !

Iskolába hívogató foglalkozás

A járványügyi szabályok betartásával, tisztelettel hívjuk és várjuk leendő első osztályos tanulóinkat és szüleiket játékos iskolába hívogató foglalkozásunkra. Kérjük, hogy egy gyermekkel egy kísérő érkezzen. Az intézményben maszk használata, kézfertőtlenítés és a távolságtartás betartása kötelező a külsős személyek számára.

Köszönjük a megértést!
Iskolavezetés

"Szálljon a múlt emléke apáról fiúra ,legenda lesz a hősből , ... nem feledik soha ." Albert Ferenc

" Szálljon a múlt emléke apáról fiúra ,legenda lesz a hősből , ... nem feledik soha ." Albert Ferenc : A feledhetetlen múlt című versével adóztak a Királytelki csata hősei előtt a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola 4.évfolyamos diákjai október 27-én. Köszönet Jászai Jázmin és Fábián Fruzsina 4.évfolyamos tanulóknak , valamint felkészítő tanáruknak : Szakolczainé Kandala Gabriellának.

Pályaorientációs nap 2021

Nagysikerű pályaorientációs nap megszervezésével és lebonyolításával segítettük végzős nyolcadikosaink iskolaválasztását . Három különböző középiskola mutatta be képzési struktúráját . Egykori kolléganőnk , Zagyva Klára tanárnő és jelenlegi tanítványai a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium életébe engedtek bepillantást. Az Északi ASZC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában választható szakmákról Rubi Ferenc igazgató úr tartott tájékoztatót. A Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola tagozatvezető asszonya és kollégái ,valamint tanítványai szintén interaktív módon jelenítették meg iskolájuk képzési palettáját. Köszönjük szépen mindhárom intézménynek , hogy személyes jelenlétükkel , intézményük bemutatásával végzős növendékeink pályaválasztását megkönnyítették, segítették!

Idősek világnapja

Pazár Csaba, a Felsősóskút Örökségéért Alapítvány kuratóriumának elnöke megajándékozta tanulóinkat : Nagy Emilia Tifanit, Dózsa Letíciát, Csorba Boglárkát , valamint felkészítő tanárukat , Kiss Erika tanítónőt az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepi műsoron való részvételükért. 
A fellépésére került sor 2021. 10.13-án . Az időseknek szervezett városi rendezvényen szép szavalatukkal örvendeztették meg a nagymamákat, nagyapákat , szépkorúakat.
Gratulálunk és köszönjük szépen !