Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

2016/2017-es tanévre történő tankönyvrendelés folyamata

Tisztelt Szülők!

2016. április 1- jén elindult a 2016/2017-es tanévre történő tankönyvrendelés folyamata.

Az alábbiakban néhány fontos információt és változást szeretnénk megosztani Önökkel.

   • Az iskolák részére a visszáru intézménye megszűnt: mind a nem fizetős diákok, mind a fizetős tanulók esetében.
   • A fizetős diákok vonatkozásában közvetlenül a szülő élhet elállási jogával 2016. szeptember 15-ig, illetve pót- és évközi rendelés esetén 14 napon belül. Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő elállási jogának gyakorlásával, 2016. szeptember 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

Visszaküldési cím: 2225 Üllő, Zöldmező u. 3.

   • Az általános iskolák 1., 2., 3., 4. évfolyamán az állam átvállalja a tankönyvek költségeit, és térítésmentesen biztosítja a tanulók részére.
   • 5- 8. évfolyamig normatív támogatást biztosítunk a törvény alapján. Kérjük, kísérjék figyelemmel a határozatok lejáratának határidejét (gyermekvédelmi kedvezmény, MÁK határozat, szakértői vélemény, tartós betegség esetén szakorvosi igazolás).
   • Az ingyenes tankönyvre való jogosultságot a tankönyvek átvételénél is igazolni kell. (A gyerekek első nap hozzák magukkal, ahogyan tavaly!)
   • Aki a nyár folyamán elveszti jogosultságát, vagy új jogosultságot szerez, minden esetben tudatnia kell a tankönyvfelelőssel. A státuszmódosítás (fizetős, nem fizetős) 2016. szeptember 30-ig lehetséges. Ezen az időponton túl státuszmódosításra nincs lehetőség, a tankönyveket ki kell fizetni.

A tankönyvrendelés 2016/2017. évi menetrendje:
   1. 2016. április 1.: a KELLO feltölti a tankönyvjegyzéket a rendelési felületre.
   2. 2016. április 01 – 29.: a tankönyvfelelősök leadják az alaprendeléseket, alaprendelés lezárása, fenntartói jóváhagyás.
   3. 2016. április 15.: a KELLO megnyitja a szülői felületet.
   4. 2016. május 15. – június 30.: a tankönyvfelelősök módosíthatják az alaprendeléseket, legkésőbb ekkor kell a fiktív diákokat nevesíteni, fenntartói jóváhagyás.
   5. 2016. augusztus 1 - 25.: a KELLO kiszállítja az alaprendelés során megrendelt könyveket.
   6. 2016. augusztus 26.szeptember 1.: az alaprendelés hiányainak pótlása (az augusztus 25-ig ki nem szállított tankönyvek kiszállítása).
   7. 2016. augusztus 22. – szeptember 15.: a pótrendelés leadásának időszaka a rendelési felületen a fenntartó jóváhagyásával,.
   8. 2016. szeptember 21 – től: a KELLO kiszállítja a pótrendelésben megrendelt tankönyveket.
   9. 2016. szeptember 16. – 2017. április 30.: Évközi rendelés.
  10. KELLO webshop: a 2016/2017-es tankönyvjegyzéken szereplő tankönyvek webshopon történő rendelésének és szállításának kezdetéről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

Évközi tankönyvrendelés: A tanév alatt hozzánk érkező gyermekeknek csak akkor tudunk tankönyvet rendelni, ha ingyenes tankönyvre jogosultak, mert a számla az iskola nevére készül. Diák tanulói jogviszonya csak az ingyenes tankönyvek leadása után szüntethető meg, ellenkező esetben a kiléptetést végző személyt terheli az anyagi felelősség.

Fizetős diákok esetében:
   • Számla: a leszállított tankönyvek alapján készül utólag.
   • Számla kézbesítése: az iskolák postai úton kapják meg 2016. 08. 22. és 08. 31. között.
   • A számlát a szülő a tankönyvekkel együtt kapja meg. A számlákkal a KELLO 1-1 példány egyszerűsített átadás-átvételi dokumentumot küld, amelyen az iskola átadja a fizetős diákoknak a könyveket a hozzá tartozó számlával. A dokumentumokon csak alapadatokat kell megadni. Az átadás-átvételi bizonylatot az iskola őrzi az átadás igazolása érdekében az átadástól számított 5 évig.
   • Befizetési időszak: 2016. augusztus 3 – szeptember 15. között (fizetési határidő: 2016. szeptember 15.)
   • Befizetés módjai: készpénzben, bankkártyával vagy iskolakezdési utalvánnyal a Magyar Postánál, banki átutalással, bankkártyával online a szülői felületen keresztül. A KELLO INFOPONTOKON történő fizetési lehetőség megszűnt!. A postahivatalokban elfogadott utalványok listáját a www.kello.hu/rolunk/utalvanyok-elfogadasa elérhetőségen tekinthetik meg.

Iskolaváltás/státuszváltozás kezelése:

Ha átiratkozik egy fizetős státuszú diák egy másik iskolába.
   • Elviszi magával a könyveket, vagy a szülő a rendeléstől való elállás keretében, saját költségén visszaküldheti a tankönyveket a KELLO-nak, hivatkozva az eredeti megrendelés adataira (diák neve, oktatási azonosítója, eredeti számla vagy számla adatai).
   • A KELLO sztornó számlát állít ki az iskolát váltó diáknak, melyet eljuttat az iskolának, illetve letölthető a szülői felületen. Ha a számlát már kifizették, a KELLO visszaküldi a számla ellenértékét.

Tájékoztatjuk Önöket, 2016. április 15-től elérhetővé válik a „Szülői felület szuloifelulet.kello.hu weboldalon. A fizetős gyermekek esetében a szülők megtekinthetik és jóváhagyásukat adhatják, illetve módosítási kéréseiket jelezhetik a Tankönyvfelelős részére. /gyermeke(i) tankönyvrendelésével,gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött) kapcsolatban./
A fizetős státuszú gyermekek szülei részére az eddigi csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtanak elektronikus számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés).
A KELLO részéről ez egy kényelmi szolgáltatás, ezért iskolánk úgy döntött, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve TOVÁBBRA is írásban kérjük a fizetős szülőket gyermekük tankönyvrendelésének jóváhagyására és adataik helyességének igazolására.

Nyírtelek, 2016. 04. 11.            

Tisztelettel: Puki Marianna, tankönyvfelelős