Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Farsang 2022

  

„Farsang van most, ne feledd el, /
Maskarádat fürgén vedd fel!”

A nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai Mentovics Éva: Vígság legyen! című versének megfelelően február 18-án felvették a maskarájukat.

A járványhelyzetre tekintettel az iskola farsangi mulatságát rendhagyó módon online, élő adásban közvetítettük a kedves nézőknek és iskolánk többi tanulójának. A gyerekek egész nap várták, hogy szerepelhessenek különleges jelmezeikben . Az osztályok  külön-külön megmutathatták  magukat  és minden tanuló nézhette a saját osztálytermében az interaktív tábla segítségével , hogy éppen mi zajlik az új tornacsarnokban. Ezáltal a szülők is bepillantást nyerhettek, ők is részesei lehettek ennek a vidám délutánnak.

A Diákönkormányzat szervezésében a porondmester Benő Kristóf 8.a osztályos tanuló volt, a zsűri tagjai: Judikné Lukács Enikő DÖK segítő pedagógus, Nagy Gábor intézményvezető helyettes és Vajda Kitti a diákönkormányzat képviselője. A hangosítás, informatikus és az operatőr szerepében Kóder Tamás rendszergazda tündökölt, a dekoráció Kántorné Kerülő Andrea könyvtáros pedagógus keze munkáját tükrözte.

A jelmezek között megannyi csodás, kézzel készített és kreatív munkákat láthattunk, a diákok izgatottan sorakoztak fel és mutatták meg magukat a kamerának. A zsűri sokáig tanakodott,  nagyon nehéz volt választani.

A fődíj egy húsz szeletes csokitorta volt, melyet Tódik Panna, mint smiley 4.a osztályos tanuló kapott.  A második helyezett ceruzakészletet és kirakójátékot kapott- ezt  Szabó Klaudiának , mint űrhajónak , a  2.b osztály diákjának ítélte a zsűri.   A harmadik helyezést  Filep Kornél, mint Boldizsár 1.a osztályos tanuló érte el, aki egy hatalmas csokit nyert.

Köszönet a szülőknek is a kreatív, ötletes jelmezek elkészítéséért , valamint a délutáni klubdélutánok finomságainak biztosításáért.

Az alsó tagozatosok után február 25-én a felső tagozat is megmutatta milyen mese illetve filmhősök járnak az iskolánkba. A hagyományokhoz híven osztályszinten öltöztek be a diákok és az osztályfőnökök. Mondhatom, hogy várakozáson felüli produkciók és jelmezek születtek. A zsűri ismét nehéz helyzetben volt, tagjai Horváth-Bócsi Irén intézményvezető asszony, Szilágyiné Beregszászi Erzsébet intézményvezető- helyettes és Szabóné Lukács Éva pedagógus volt. Igazgatónőnk az eredményhirdetésen el is mondta, hogy legszívesebben mindenkinek adnának oklevelet és ajándékot is, mert minden osztály kitett magáért.

Végül mégis eredményt hirdettek :  a 3. helyezést  a 7.b osztály, mint Hófehérke és az öt törpe nyerte. A  2. helyezést  a 7.a osztály, a 101 kiskutya megjelenítésével érdemelte ki .  A fődíjat a Karib-tenger kalózaiként a 6.b osztály vitte el. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a nyírteleki Zöldike zöldség-gyümölcs vitamindús falajánlásáért, nagyon hálásak vagyunk érte.

Az eredményhirdetést követően a farsangi hangulat az osztálytermekben folytatódott, ahol táncoltak, ettek-ittak a diákok. Köszönet a szülőknek a jelmezek elkészítésben nyújtott segítségért , valamint a klubdélutánon a finomságok biztosításáért.

Reméljük sikerült elűzni a zord telet ezzel a két fergeteges rendezvénnyel  és  az  örömteli , vidám pillanatokkal  mosolyt  varázsolhattunk a felnőttek  és gyermek arcára egyaránt.

A videó itt megtekinthető:

 

Judikné Lukács Enikő
DÖK segítő pedagógus