Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

72 óra kompromisszum nélkül – „Több vagy, ha adsz!”   

Iskolánk 8. osztályos tanulói is részt vesznek a 72 óra kompromisszum nélkül „Több vagy, ha adsz” akciójában október 12-15-én.

 Mi is ez?

A 72 óra kompromisszum nélkül egy háromnapos szociális önkéntes ifjúsági akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

 Miért csatlakozik iskolánk is a programhoz?

Önkéntes munkában való jártasságot nyújt a részvétel. Tapasztalatszerzési lehetőséget ad a közösségi szolgálat végzéséhez, amely szolgálat  középiskolában 9. osztálytól kötelező. Ezáltal a programban résztvevő tanulóink profitálhatnak leendő középiskoláikban az itt szerzett tapasztalatukból. Emelett közösség építésnek is szánjuk, hiszen országos programba kapcsolódhatunk be, amely tevékenységünkről a 72 óra.hu honlapon is olvashatunk majd.

 Milyen tevékenységet tervezünk?

 14 éves kortól várják a fiatalok jelentkezését, így egy közös csapat állt össze  Nyírtelek fiataljaival, egyben iskolánk öregdiákjaival, Szent Anna csapatnév alatt.

Több programhoz is lehet csatlakozni igény szerint. Diákjaink egy kiállítást szerveznek Szent László évéhez kapcsolódóan a település könyvtárában, amelynek ünnepélyes megnyitója október 13-án 14-órától veszi kezdetét.  Szent László minden magyar katona védőszentje, ezért a kiállítás témájának fő részét adja a Királyteleki csata története és hősei. A kiállítás megnyitóját virágültetés követi a hősők emlékművénél.

 A további programokhoz igény szerint csatlakozhatnak az önkéntesek. Szeretettel várunk még jelentkezőket a Szent Anna templom udvarának szépítéséhez, és a Belegrádi templombúcsút előkészítő tevékenységekhez.  Részletekről érdeklődni a szervezőknél lehetséges.

   

Lakatos Marianna