Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Elballagtak nyolcadikos tanulóink

"Útjaink százfelé válnak,
 De szívünk egy célért dobog,
 Nekivágunk a küzdelmes mának,
És épít karunk egy szebb holnapot..."
                                                      /Arany János/
2017. június 24-én rendeztük meg iskolánk felső tagozatán a tanévzáró és ballagási ünnepségünket.
A hagyományokhoz híven a ballagási műsort a hetedikes osztályfőnökök: Serly Anikó és Szabóné Lukács Éva készítették. Verses, prózai és zenés részek tették változatossá a meghitt pillanatokat.
Ezen a szép nyári napon a ballagók osztálytermei, a folyosók, az udvar virágba öltözött. A színes virágözönnek köszönhetően csupa derű, vidámság köszöntötte a vendégeket. Ezért a csodálatos díszítésért külön köszönet illeti a 7. osztályos szülőket, tanulókat, akik munkájukkal feledhetetlenné tették a látványt.
A ballagók osztálytermeikben vállukra vették a tarisznyájukat, benne a pogácsával és az apró- pénzzel, s a csengő hangjára végig ballagtak iskolájukon.
A színes lufikapun kilépve, együtt az osztályfőnökükkel utoljára hagyták el az épületet.
Az udvaron a magasba röptették a léggömböket, ezzel is szimbolizálva, hogy kirepülnek az iskolából.
Az ünnepi műsorban először a 7. osztályosok búcsúztak el az ünnepeltektől, majd a ballagók köszöntek el iskolájuktól, tanáraiktól, diáktársaiktól.
A hetedikesek ünnepélyesen átvették a ballagóktól az iskola zászlaját, és fogadalmat tettek, hogy méltó módon őrzik.
Végezetül Horváth-Bócsi Irén igazgatónő is búcsúzott a nyolcadikosoktól, és átadta a jól megérdemelt jutalmakat is számukra.
Tanévzáró beszédében kiemelte, hogy a tanévben alapvető céljainkat elértük. A sok-sok ismeretanyag elsajátítása mellett színes programjainkon, változatos rendezvényeinken, versenyeken fejlődhetett a tanulóink személyisége, megtapasztalhatták az összetartozás örömét. Eredményesen zártuk a 2016/2017-es tanévet.
Mindenki megérdemelten, boldogan kezdheti a vakációt!

Serly Anikó
magyartanár