Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Farsangi mókázás a ”Szent Annában”

„A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.”

(Szabó Magda)

 

A farsang évszázadok óta télűző és tavaszváró mókázás és mulatozás időszaka, amikor kicsi és nagy is jelmezbe öltözik. Így történt ez a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskolában is. Február 9-én az iskola folyosói, tantermei farsangi díszbe öltöztek , az egész épület pedig megtelt a jelmezbe öltözött diákok, tanárok vidám hangulatával .  A délutáni jelmezes felvonulásra való várakozás örömteli izgalommal töltötte el a gyerekeket. Ebéd után az osztályok a tornateremben gyülekeztek, ahol megkezdődött a várva várt farsangi karnevál. Az alsó tagozatos diákok egyéni jelmezeket öltve vonultak a zsűri elé. Voltak szuperhősök, királylányok, focisták, kalózok, cicalányok, boszorkányok és még sok-sok ötletes maskara. A felső tagozatos tanulók csoportos produkciókkal lepték meg a közönséget. Megjelentek a maffiák, láthattuk az iskola „rabjait”, megelevenedtek középiskolák, szórakoztatta a közönséget „Kalán néni” s egy szorgalmas közmunkás csapat ragyogó tisztára takarította a tornaterem padlózatát. A zsűri tagjai - Szilágyiné Beregszászi Erzsébet (igazgató-helyettes), Dancs Julianna (pedagógus) és Tóth Levente (diákönkormányzati tag) - nehéz döntés elé kerültek. Hosszas tanakodás után sikerült kihirdetni a legjobb jelmezek, produkciók eredményeit:

Alsó tagozat díjazottai:

  1. helyezett: Zsiros Luca - „csokiautomata”
  2. helyezett: Hanuszik Ábel - „pop-corn”
  3. helyezett: Szabó Klaudia - „kaktusz”

Különdíj: Gutyán Fanni (boszorkány), Orgován Mirella (jósnő), Beri Patrícia (igazgatónéni)

Felső tagozat díjazottai:

  1. helyezett: 8.b osztály („közmunkások”)
  2. helyezett: 7.a osztály („iskola rabjai”)
  3. helyezett: 5.a osztály („maffia és cicái”)

Az eredményhirdetést követően az osztályok saját tantermükben folytatták a farsangi mulatozást.

Köszönet az iskola tanulóinak, akik óriási jókedvet varázsoltak a péntek délutánunkra, az ügyes kezű szülőknek az ötletes jelmezekért, valamint az osztályfőnököknek a kreatív csoportos bemutatkozások megszervezéséért.   Kóder Tamás rendszergazdának pedig a hangosításért és a fergeteges hangulatot fokozó vidám zenékért jár az elismerés.

 

Kántorné Kerülő Andrea

DÖK segítő pedagógus