Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Farsangoltunk az alsó tagozaton

Február 7-én az alsó tagozatos „ Szent Annások” már délelőtt jelmezbe bújtak: ezúttal tündérek, angyalok, katicák, félelmetes szörnyek és űrlények ültek az iskola padokban.

Ebéd után a tornateremben gyülekeztünk, ahol a vigasságot közös énekléssel, tánccal Szollár Csilla tanító néni nyitotta meg, ezúttal ördög jelmezben.
Elsőként a Kedvesház kollégium lakói a jól ismert Piroska és a farkas című mesét játszották el nekünk, melynek betanításáért, a gyönyörű díszletekért és jelmezekért kollégiumi nevelő tanár nénijüknek, Mónika néninek jár a köszönet.

Ezt követte a jelmezesek felvonulása. A gyerekek szebbnél szebb, fantáziadús jelmezben álltak a négytagú zsűri elé. Volt itt karácsonyfa, tükörtojás, válogatott focista, hercegnők és boszorkányok, rendőr és katona, akik nagyon nehéz döntés elé állították a zsűri tagjait.
 - A fődíjat a Tiki szobor (Tóth Levente 4.b) nyerte el, jutalma egy torta volt.
 - Második a láthatatlan ember ( Nagy Zsombor 3.b) és a gáztűzhely ( Sebestyén Kinga 2.a ) lett.
 - Harmadik helyezést a muffin ( Nagy Jázmin 4.a) és a zombi ( Jánvári Fruzsina 3.a) kapta. Mindannyiuk jelmeze gondos és rendkívül kreatív szülői kezek munkáját dicséri.
A délután legizgalmasabb része a tombolasorsolás az idén sem maradt el, kisebb-nagyobb ajándékok, játékok, írószerek, könyvek találtak gazdára a legszerencsésebbek között.
Igazán mozgalmas, vidám napot tudhatunk magunk mögött, elűztük a telet, jöhet a tavasz.

 

  1. február 10. Mértenné Orosz Andrea