Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Szép eredmények a Szép magyar beszéd versenyen

Az elmúlt napokban sok diákunk áldozott a magyar nyelv oltárán, hiszen a hagyományosan megtartott, a Himnusz születésnapja okán megrendezésre kerülő kultúra hete rendezvényein sokan bizonyították rátermettségüket a hangos olvasás, a szép magyar beszéd, a szövegértés és a helyesírás területén.

Ezeken a versenyeken kimagasló teljesítményt nyújtó diákjaink számára lehetőség nyílt arra, hogy az egyházmegye fenntartásában lévő iskolákban tanuló, tehetséges kortársaikkal összemérjék előadói képességüket

Erre került sor a napokban a Szép magyar beszéd, ismertebb nevén a Kazinczy- verseny kerületi fordulóján Nyírkércsen, a Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol Boros Vivien 5-6.-os korcsoportban és Mokánszki Milán a 7-8.-osok mezőnyében mutatott be egy hozott és egy kötelező szöveget a zsűri előtt.

Mindketten szépen, hűen, érthetően tolmácsolták híres íróink gondolatait, érzéseit, amiért jeles osztályzatokat és dicséreteket kaptak. Mokánszki Milán 7.a osztályos tanítványunk pedig az igazán ígéretes 3. helyezést is megszerezte.

Mindezt a teljesítményt megismételve szintén a bronzérmet hozta el Milán a Kazinczy Ferenc Általános Iskolából, ahol az immáron ötödszörre megrendezésre kerülő területi prózamondó versenyen illusztris zsűri ítélte oda ezt a helyezést is.

Hetedikes diákunk ezt az eredményt a hozott szöveg, Fekete István: A könyv című művének részletével és a zsűri által választott szöveg Kováts Dániel: Csak ön után? című alkotásának egy hosszabb szakaszának értő olvasásával érte el.

A Szép magyar beszéd verseny területi és kerületi fordulóin szerepelt tanítványaink tehát bebizonyították, hogy az anyanyelvvel való foglalkozás hálás és mindannyiónk fontos feladata, s ha mindez tehetséggel is párosul, nem maradnak el az eredmények sem.

Szeretettel gratulálunk a versenyzőinknek!

 

Baltighné Kozma Marianna – felkészítő tanár