Szent Anna Katolikus Általános Iskola Nyírtelek

Tájékoztató az Nyírteleki Általános Iskola fenntartói jogainak az egyházhoz kerülésének lehetőségéről

2017. februárjában a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye jelezte a KLIK Nyíregyházi Tankerülete felé a Nyírteleki Általános Iskola székhelye (Iskola u.2.) és telephelye (Petőfi út 42. sz.) viszonylatában fenntartói igényét.
Ezt követően szülői fórumra került sor 2017. március 24-én   az iskola ebédlőjében, mondhatni” teltház „ volt. Nagy érdeklődéssel hallgatták a megjelent szülők, diákok, pedagógusok  és Nyírtelek érdeklődő polgárai a megjelent vendégeket.
Az Egyházmegye vezetői tiszteltek meg minket jelenlétükkel : exellenciás Palánki Ferenc a Debrecen –Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Fodor András helynök Úr, Molnár Katalin az egyházmegyei köznevelési intézmények főigazgatója, Béres Nándor gazdasági vezető, Törő András püspöki titkár Úr.
Elsőként megyéspüspök Úr tájékoztatta a közönséget arról, hogy hozzátenni s nem elvenni akarnak intézményünk életéhez. Kiemelte többek között, hogy a legfontosabb érték a gyermek, akinek az életre , a felnőtt létre való felkészítésének megalapozása a legfőbb cél. ”
Többször kiemelte a biztonság , állandóság, kiszámíthatóság fogalmát .
 Hangsúlyt kapott továbbá a támogatások rendszere , a fejlesztések lehetősége .
A fórum a tájékoztatás első lépcsőfoka volt, ezt követi egy 2 hetes informálódó, ismeretszerző , véleménykialakító szakasz.
A döntés meghozatala május 31-ig történik meg fenntartói szinten a KLIK Nyíregyházi Tankerülete és az Egyházmegye között.
Előtte április 10-ig véleményt kell kialakítania az alábbi érintett szerveknek:
- Nyírteleki Általános Iskola alkalmazotti közössége
- Nyírteleki Általános Iskola szülői szervezete
- Nyírteleki Általános Iskola  diákönkormányzata
- Intézményi Tanács
- Nyírtelek Város Önkormányzatának Képviselőtestülete
A szülők szándéknyilatkozat formájában egyénileg is kinyilváníthatják  véleményüket , amelynek az iskolába visszaérkezési határideje: április 10. A borítékbontás 4 tagú bizottság előtt történik április 12-én.

  Horváth-Bócsi Irén
  intézményvezető